Predstavljanje preventivnog programa Zajedno više možemo

Slika /prevent-mala.jpg
FOTO: PU P-G

Policijski službenici Odsjeka za prevenciju danas su u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke ravnateljima, stručnim suradnicima i učiteljima 4. razreda riječkih osnovnih škola prezentirati preventivni program Zajedno više možemo. Predstavljanju programa ispred Grada Rijeke prisustvovale su pročelnice Branka Renko-Silov i Ankica Perhat.
Program je inače namijenjen učenicima 4., 5. i 6. razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima. Tijekom školske 2010/11. godine s učenicima 4. razreda biti će realizirane prve dvije komponente programa - Mogu ako hoću-1 i Sajam mogućnosti.
Policijska uprava u suradnji s Gradom Rijekom od 26. listopada 2010. do 12. svibnja 2011. godineplanira započeti s provođenjem prve komponente programa Mogu ako hoću-1.  Ovaj dio programa realizirati će se  putem organiziranih posjeta učenika 4. razreda policijskim postajama kako bi se upoznali s radom policije i prihvatili policiju kao prijatelja pomagača.
Na kraju školske godine planirano je provođenje druge komponente programa Sajam mogućnosti. Na sajmu na kojem će različite kulturno-umjetničke, sportske i druge udruge predstaviti svoje sadržaje,  učenici 4. razreda moći će odabrati određenu aktivnost kojom se žele baviti u slobodno vrijeme.  
Predstavljanje preventivnog programa Zajedno više možemo, prisutni su prihvatili sa zanimanjem i odobravanjem, te izrazili spremnost na daljnju suradnju. 
 


Stranica