Proslavimo Dan policije zajedno!

Slika sveti_mihovil.jpg

Policijska uprava primorsko-goranska poziva građane da posjete izložbene štandove policijske opreme i tehnike 29. rujna 2010. na Trgu 128. brigade HV-a od 10 do 14 sati. Policijska uprava primorsko-goranska predstaviti će se dijelom svojih ljudskih i tehničkih potencijala, s naglaskom na provedbu projekta Policija u zajednici.

Foto: Ilustracija

29. rujna, na blagdan Sv. Mihovila obilježava se Dan policije. Navedenog dana u Rijeci na Trgu 128. brigade HV-a od 10 do 14 sati Policijska uprava primorsko-goranska predstaviti će se dijelom svojih ljudskih i tehničkih potencijala, s naglaskom na provedbu projekta Policija u zajednici. U želji da upozna širu javnost sa svojim poslovima, odnosno da se približi građanima  Policijska uprava primorsko-goranska poziva građane da posjete izložbene štandove policijske opreme i tehnike.
 

Izložbeni štandovi na Trgu 128. brigade HV-a:
 

  • Protueksplozijski odsjek: vodeni top, RTG uređaj, razni alat za deaktivaciju, metal detektori, eksploziva,
  • Odjel za očevide i kriminalističku tehniku: posebna oprema za izuzimanje otisaka prstiju, posebne UV svjetiljke za pregled  dokumenata i druga oprema uz demonstraciju rada,
 
  • Odjel za sigurnost cestovnog prometa: simulator vožnje, uređaj za mjerenje brzine, uređaj za otkrivanje alkohola i droga u organizmu, mogućnost provjere kaznenih bodova iz prometnih prekršaja.
  
  • Policija u zajednici – promidžbeni materijal i natječaj za zanimanje policajac,
  
  • Posjet djece iz OŠ Nikole Tesle i OŠ iz Kraljevice – izrada crteža,
 
  • Izložba policijskih vozila – temeljna , interventna, specijalna, očevidna, presretač za nadzor brzine, posebno vozilo - tzv. marica, motocikl,
 
  • Od 12 do 13 sati: prijem gostiju na Trgu 128. brigade HV-a, gosti: župan, gradonačelnik Rijeke, gradonačelnici i načelnici općina.


Stranica