Oduzeta droga heroin

Slika /d-mala.jpg
Foto: PU p-g
Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga provode kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjakinjom iz Preloga poradi osnovane sumnje na zlouporabu opojnih droga.
Dana 22.rujna u poslijepodnevnim satima u na autobusnom stajalištu u Opatiji policijski službenici Odjela kriminaliteta droga i Policijske postaje Opatija, prilikom provođenja pojačanih mjera suzbijanja zlouporabe droga  u neovlaštenom posjedovanju  oko 140 grama droge heroin zatekli su 25-godišnjakinju iz Preloga.  Također, kod nje je  pronađena i jedna digitalna vaga za precizno vaganje.  25-godišnjakinja je uhićena je zbog kaznenog djela zlouporaba opojnih droga, te se osnovano sumnja da je navedenu količinu posjedovala radi daljnje prodaje krajnjim konzumentima sa područja gradova Rijeke i Opatije.
Pronađena droga, te digitalna vaga su oduzete. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom osumnjičena će tijekom dana biti privedena u  Istražni centar  Županijskog suda u Rijeci.
Također, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanje nad  25-godišnjakom iz Rijeke.  Policijski službenici Interventne jedinice policije u Ulici Andrije Mohorovičića u Rijeci zatekli su ovog Riječanina s osobnim vozilom marke Toyota yaris.  Pronađeno je oko 48 grama droge heroin koju je neovlašteno posjedovao, te jedna digitalna vaga za precizno vaganje.
Zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela zlouporaba opojnih droga protiv ovog 25-godišnjaka nadležnom ŽDO Rijeka podnosi se kaznena prijava redovnim putem.
 
Da je navedena droga heroin završila na ilegalnom tržištu prodajom bi se mogla ostvariti protupravna imovinska dobit od oko 94 tisuće kuna.  Kako policija na „ulici“ kod krajnjih konzumenata većinom zaplijeni drogu u količini od oko 0,20 grama iz ovih zapljena  moglo se sačiniti najmanje 940 doza sa sadržajem droge heroin.
Ističemo kako su ove zapljene rezultat kontinuiranog policijskog postupanjima policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga ove Policijske uprave na suzbijanju ponude i potražnje droga. Ovim je presječen pokušaj dopreme i distribucije droge na tržište šire okolice Grada Rijeke i cijelom području Liburnije. Uspješnim provođenjem pojačanih mjera dileri su prisiljeni da se opskrbljuju na drugim područjima izvan Primorsko-goranske županije, kao i inozemstvu. Rezultat ovih aktivnosti je dijelom i u činjenici da se na području PU primorsko-goranske droga heroin vrlo teško nabavlja, bilo zbog cijene koja je jedna od najskupljih u državi, bilo zbog vremena nabave droge koje je puno duže nego u ostalim dijelovima zemlje.


 


Stranica