Tjedno izvješće o prometu

Slika policajac01.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 78 prometnih nesreća, od čega je 6 bilo težih, a 72 lakše. Smrtno stradalih osoba nije bilo.

Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 78 prometnih nesreća, od čega je 6 bilo težih, a 72 lakše. Smrtno stradalih osoba nije bilo.
U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 5 osoba, a lakše 15.

Materijalna šteta cijeni se na oko 846 200 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su 4 pješaka i 15 stranih državljana.

Ukupno je alkotestirano 236 vozača, od kojih je 29 imalo koncentraciju alkohola u krvi iznad 0,50 g/kg. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 7 alkoholiziranih vozača.

 

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola od 2,47 g/kg je 48-godišnjak iz Triblja. Dana 16. rujna u 16,40 sati u Crikvenici, Kralja Zvonimira upravljao je mopedom marke Gillera riječkih registarskih oznaka. Dolaskom na raskrižje udario je u moped marke Piaggio zaustavljen na raskrižju u namjeri skretanja ulijevo, također riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak iz Crikvenice. Nakon toga pao je s mopedom na kolnik prilikom čega je zadobio lakše tjelesne  ozljede. Utvrđeno je kako je upravljao bez vozačke dozvole budući mu je ranije oduzeta zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled, dok je mopedu isteklo važenje prometne dozvole. Zbog počinjenja više prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama protiv 48-godišnjaka podnosi se optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Crikvenici. 



Stranica