Zaplijenjeno više od 16 kilograma marihuane

Slika droga-mala.jpg
Foto: PU P-G

Sinoć, oko 19 sati na graničnom prijelazu Pasjak u zajedničkoj akciji riječke carine i policije zaplijenjeno je više od 16 kilograma droge marihuane.

Službenici Odjela za nadzor Carinarnice Rijeka kontrolirali su kombi vozilo marke VW talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji državljanin Albanije. Budući je postojala sumnja da se u vozilu krijumčari droga tzv. „Balkanskom rutom“, u daljnje postupanje odmah su se uključili policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske.
Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci izvršena je pretraga kombi vozila u kojem je pronađeno dobro sakrivenih trideset i devet paketa sa sadržajem droge marihuane u ukupnoj količini od 16 kilograma i 891 gram. Kombi vozilo je bilo posebno pripremljeno za krijumčarenje na način da je u jednom dijelu podvozja izrađeno tzv. duplo dno.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe opojne droge uhićen je 49-godišnji albanski državljanin nad kojim je u tijeku kriminalističko istraživanje.

Danas je u svezi ove velike zapljene droge u prostorijama Carinarnice Rijeka održana i izvanredna konferencija za novinare kojoj su prisustvovali  Tomislav Kristić, načelnik Odjela kriminaliteta droga i Jasmin Brkljača načelnik Sektora za granicu iz Policijske uprave primorsko-goranske, pomoćnici pročelnika Carinarnice Rijeka Ivan Kraljić i Andrej Franulović te Antun Sočković voditelj Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage iz Carinarnice Rijeka.
 
Načelnik Kristić istaknuo je nastavak dugogodišnje dobre suradnje riječke policije i carine, a koja je i ovoga puta rezultirala velikim uspjehom. Dodao je još kako je zaplijenjena droga porijeklom iz Albanije, a bila je namijenjena talijanskom tržištu . Procjenjuje se da je vrijednost  zaplijenjene droge najmanje 500.000 kuna. Toliki bi bio iznos protupravne imovinske koristi da je kojim slučajem ova droga završila na narko-tržištu.


Stranica