Sigurno i vješto u prometu

Slika mala-web.jpg
Foto: PU P-G
 

Danas je na Preluku, ispred Stanice za tehnički pregled vozila, u organizaciji Autokluba Rijeka po dvanaesti put održana prometno preventivna akcija Sigurno i vješto u prometu. Cilj ove preventivno odgojene akcije je što veća sigurnost djece u prometu, bilo da u prometu sudjeluju kao pješaci, biciklisti ili putnici u vozilima. Akciju su mogućom učinili volonteri Autokluba Rijeka, policijski službenici za sigurnost cestovnog prometa policijske uprave primorsko-goranske i prometna jedinica mladeži. Voditelj programa je bio Dražen Turina Šajeta.

Odaziv djece i roditelja je bio veći od očekivanog. Tajnik Autokluba Rijeka Mile Perić je pri otvaranju programa naglasio potrebu pojačanog opreza u prometu, osobito na početku školske godine te u blizini vrtića i škola.

U vožnji kratkom poligon stazom koturaljkama, romobilima i biciklima sudjelovalo je 120-oro djece u dobi od 3 do 8 godina, koja su bila podijeljena u 5 dobnih skupina. Po završetku vožnje djeci su podijeljene medalje i prigodni pokloni.



Stranica