Tjedno izvješće o prometu

Slika palica01.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 76 prometnih nesreća, od čega je 9 bilo težih, a 67 lakših.

Foto: Ilustracija
 

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 76 prometnih nesreća, od čega je 9 bilo težih, a 67 lakših. 

Smrtno je stradala jedna osoba. Radi se o 60-godišnjakinji iz Bjelovara koja je stradala u prometnoj nesreći na Krku.  U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 12 osoba, a lakše 25 osoba.

Materijalna šteta cijeni se na oko 744 300 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 7 pješaka i 25 stranih državljana.

Alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo je 8.

Alkotestiranih vozača bilo je 292, kod njih 28 je  utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 21-godišnjak iz Rijeke. Dana 4. rujna oko 19,30 sati,  u Cerniku upravljao je osobnim vozilom marke Ford, riječkihregistracijskih oznaka. Zbog nepropisne brzine, u kočenju je izgubio kontrolu nad vozilom te udario u teretno vozilo marke Opel, riječkih registracijskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera. Vozilom je upravljao 63-godišnjak iz Čavala. Ozlijeđenih nije bilo, a šteta se cijeni na oko 25 000 kuna. 21-godišnjaku je izmjerena koncentracija alkohola od 1,61 g/kg.



Stranica