Tjedno izvješće o prometu

Slika palica01.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 85 prometnih nesreća, od čega je bilo 6 težih, a 79 lakših.

Foto: Ilustracija

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 85 prometnih nesreća, od čega je bilo 6 težih, a 79 lakših.
Poginula je jedna osoba, i to 25. kolovoza oko 10 sati 79-godišnjakinja iz Opatije, koja je prelazila Novu Cestu u Opatiji izvan obilježenog pješačkog prijelaza. Na nju je iz pravca Lovrana prema Rijeci naletilo vozilo marke Alfa Romeo, talijanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 67-godišnji hrvatski državljanin iz Ike. Pješakinja je s teškim tjelesnim ozljedama glave u nesvijesti prevezena na HMT. Vozač nije bio pod utjecajem alkohola. Pješakinja je preminula uslijed zadobivenih ozljeda istog dana oko 14 sati. 
U prometnim nesrećama teže je ozlijeđeno 6 osoba, a lakše 21. Materijalna šteta cijeni se na oko 831 000 kn. U prometnim nesrećama sudjelovala su 3 pješaka i 38 strana državljana. 
Ukupno je na alkohol kontrolirano 269 vozača. Pozitivnim na alkohol pokazalo se 35. Alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo je 8, a kod njih  33 je utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg. 
Najveća koncentracija alkohola od 2,81 g/kg izmjerena je kod 45-godišnjaka iz mjesta Molnari. On je zatečen u mjestu Dražice kako upravlja osobnim automobilom marke Yugo riječkih registarskih  oznaka, s nepripadajućim registarskih pločicama. Protiv navedenog se podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja isprava, kao i prekršajna prijava zbog vožnje pod utjecajem alkohola.



Stranica