Rezultati akcija pojačanog nadzora u prometu

Slika alkotest01.jpg

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su u razdoblju od 23 sata 28. do 05 sati 29. kolovoza proveli akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor nepropisne brzine kretanja i vožnje uz prisutnost alkohola i opojnih droga u organizmu.

Foto: Ilustracija
 

Nadzor nepropisne brzine kretanja i prisutnosti alkohola u organizmu 

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske su u razdoblju od 23 sata 28. do 05 sati 29. kolovoza proveli akciju u prometu usmjerenu na pojačani nadzor nepropisne brzine kretanja i vožnje uz prisutnost alkohola i opojnih droga u organizmu. Ukupno su kontrolirana 164 vozača, od toga je najveći broj vozača osobnih automobila njih 146.

Alkotestiranih vozača bilo je 111, od kojih je kod 17 izmjerena koncentracija alkohola iznad dozvoljene. Kod  13 vozača izmjerena je koncentracija alkohola između 0,5 i 1,5 g/kg,  dok je kod 3 vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,5 g/kg. U 1 sat i 50 minuta 29. kolovoza u Podhumu je zaustavljen vozač osobnog vozila iz mjesta Molnari, starosti 45 godina kojem je izmjerena koncentracija alkohola od 2,71 g/kg.  

U nadzoru nepropisne brzine kretanja ukupno je evidentirano 6 prekršaja, koji su svi počinjeni u naseljenom mjestu. 

Za vrijeme akcije zatečena su 3 vozača kako upravljaju vozilom, a da kod sebe nisu imali vozačku dozvolu.

 
 
Pojačani nadzor vozača motocikala i mopeda

Dana 29. kolovoza u vremenu od 13 - 18 sati provedena je akcija pojačanog nadzora usmjerena na vozače motocikala i mopeda. Kontrolirana su 53 vozača motocikla i 75 vozača mopeda.

Utvrđena su ukupno 42 prekršaja, od toga su 31 prekršaj počinili vozači motocikala i 11 vozači  mopeda.

Bez zaštitne kacige je zatečeno 5 vozača, s neregistriranim vozilom 5, 3 vozača su upravljala vozilom prije stjecanja prava, 12 vozača je počinilo prekršaj nepropisnog pretjecanja ili zaobilaženja, a u 5 slučaja motocikl ili moped nisu imali propisno postavljene registarske pločice.



Stranica