U akciji na Krku - 11 alkoholiziranih vozača

Slika /Ri/alkotest02.jpg

U subotu, 17. srpnja u vremenu od 2,00 do 6,00 sati na području otoka Krka provedena je preventivno represivna akcija u prometu usmjerena na sprječavanje stradavanja posebice vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i ne pridržavaju se propisanih ograničenja brzina. U provođenju akcije sudjelovali su osim krčkih policajaca i policijski službenici drugih policijskih postaja i Policijske uprave primorsko-goranske iz sjedišta.

FOTO:ilustracija
U subotu, 17. srpnja u vremenu od 2,00 do 6,00 sati na području otoka Krka provedena je preventivno represivna akcija u prometu usmjerena na sprječavanje stradavanja posebice vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i ne pridržavaju se propisanih ograničenja brzina. U provođenju akcije sudjelovali su osim krčkih policajaca i policijski službenici drugih policijskih postaja i Policijske uprave primorsko-goranske  iz sjedišta.
Tijekom akcije kontrolirana su 93 vozila, od čega najviše osobnih vozila 72, zatim mopeda 15 i motocikala 6.
Sveukupno su utvrđena 42 prekršaja od čega izdvajamo 11 koji se odnose na vožnju pod utjecajem alkohola  i  7 prekršaja koji se odnose na vozače mopeda koji nisu koristili zaštitnu kacigu te tri pretjecanja ili obilaženja i jedno prekoračenje brzine.

Kod utvrđenih prekršaja alkoholiziranosti valja reći da je kod jednog vozača mopeda utvrđena koncentracija alkohola od 0,90g/kg, a među deset vozača osobnih vozila koji su zatečeni kako upravljaju pod utjecajem alkohola rekorder je bio vozač kod kojega je izmjereno 1,72g/kg. Osim njega kod još jednoga vozača utvrđena je koncentracija alkohola iznad 1,5g/kg. Ovim je vozačima oduzeta i vozačka dozvola na mjestu prekršaja, a slijede im sankcije sukladno propisima Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Riječka policija će nastaviti s ovakvim i sličnim preventivno-represivnim aktivnostima u prometu i to ne samo na području otoka Krka, već i na području cijele Primorsko-goranske županije.


Stranica