OPREZ - ne mijenjajte valutu na ulici!

Slika /Ri/DSC00110.JPG

Upozoravamo na povećan oprez prilikom kontakata s nepoznatim osobama kako ne bi postali žrtve prevaranata. Stoga građane i turiste pozivamo da sve novčane transakcije obavljaju u bankama, štedionicama ili za to ovlaštenim mjenjačnicama. U slučaju sumnje da ste postali žrtva prijevare što prije izvijestite policiju na broj 192.

FOTO:ilustracija
Jučer oko 12,30 sati na otoku Krku njemački državljanin, starosti 54 godine, prevaren je prilikom zamjene valute. 54-godišnjaku je nepoznati muškarac na ulici u gradu Krku ponudio mogućnost zamjene eura u kune po povoljnom tečaju.  Nedugo nakon obavljene transakcije je utvrdio kako je umjesto dogovorenog iznosa u kunama dobio manji novčani iznos u drugoj stranoj  valuti. Ovim je oštećen za novčani iznos od nekoliko stotina eura.
Policijski službenici Policijske postaje Krk tragaju za počiniteljem.
 
I ovom prilikom upozoravamo na povećan oprez prilikom kontakata s  nepoznatim osobama kako ne biste postali žrtve prevaranata. Osnovni je cilj prevaranta pokušaj da si pribave protupravnu imovinsku korist.  Stoga građane i turiste pozivamo da sve novčane transakcije obavljaju u bankama, štedionicama ili za to ovlaštenim mjenjačnicama. U slučaju sumnje da ste postali žrtva prijevare što prije izvijestite policiju na broj 192.
 
 


Stranica