Montirali drvene kuće bez prijave

Slika /Ri/policija05.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Delnice prilikom provođenja nadzora boravka i rada stranih državljana na dvama privremenim gradilištima u Lokvama i Ravnoj Gori zatekli su osam državljana Crne Gore i jednog državljanina Srbije u radu bez potrebnog odobrenja.

FOTO:ilustracija
Policijski službenici Policijske postaje Delnice prilikom provođenja nadzora boravka i rada stranih državljana na dvama privremenim gradilištima u Lokvama i Ravnoj Gori zatekli su osam državljana Crne Gore i jednog državljanina Srbije u radu bez potrebnog odobrenja.
Zatečeni radnici su prije početka radova bili obavezni pribaviti potvrdu nadležne policijske postaje za rad bez radne ili poslovne dozvole, što nisu učinili tako da je zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o strancima, svaki od zatečenih radnika kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna. Inače, radnici su u Lokve i Ravnu Goru upućeni od svojih poslodavaca, odnosno dviju tvrtki iz Crne Gore, koje se bave proizvodnjom, prodajom i montažom drvenih kuća.
 


Stranica