Krali podatke s bankovnih kartica

Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s Policijskom upravom istarskom dovršila je kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Rumunjske, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela Računalne prijevare, računalno krivotvorenje i Izradba, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava.

Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s Policijskom upravom istarskom dovršila je kriminalističko istraživanje nad trojicom državljana Rumunjske, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela Računalne prijevare, računalno krivotvorenje i Izradba, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje isprava.

Utvrđeno je kako su trojica Rumunja u vremenu od kolovoza 2008. do kraja 2009. godine na području ovih dviju Policijskih uprava, ali i na širem području Hrvatske pomoću uređaja za kopiranje magnetnog zapisa bankovnih kartica tzv. skimmera,  pribavili veću protupravnu imovinsku korist , na štetu većeg broja hrvatskih državljana.
Počinitelji su sinoć privedeni u Istražni centar Županijskog suda u Puli.  


Stranica