Slovački policajci u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj

Slika /Ri/IMG_0007.JPG

Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana izvanredna konferencija za novinare povodom dolaska i rada policijskih službenika iz Slovačke Republike na području Policijske uprave primorsko-goranske tijekom turističke sezone.

fFOTO:PU PG
Danas je u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj održana izvanredna konferencija za novinare povodom dolaska i rada policijskih službenika iz Slovačke Republike na području Policijske uprave primorsko-goranske  tijekom turističke sezone.
 
Konferenciji su uz predstavnike Policijske uprave na čelu s načelnikom Policijske uprave, Tomislavom Dizdarom, prisustvovali i veleposlanik Slovačke Republike u Hrvatskoj, Roman Supek  te policijski službenici  iz Slovačke, odnosno Policijske uprave Košice, Denisa  Bukuševa i Martina Kandrač.

Načelnik Dizdar podsjetio je prisutne na projekt Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske o međunarodnoj razmjeni koji je započeo prije četiri godine. Spomenuo je kako su  2007. i 2008. godine u Opatiji boravili policajci iz Austrije, dok su prošle godine slovačke kolege policajci  po prvi put bili na Krku. Također je naveo da u Republici Hrvatskoj trenutno borave policajci iz Njemačke, Poljske, Mađarske, Češke i Interpola, te najavio skori dolazak policajaca iz Bavarske na Mali Lošinj.  

Naglasio je da su ovakav vid suradnje prepoznale i podržale i druge europske policije, koji ovaj model šire i na ostale zemlje. Prošlogodišnja iskustva pokazala su se iznimno značajnim za sigurnost i pomoć ne samo slovačkim turistima, već i gostima iz drugih zemalja, posebice u pružanju pomoći kod prometnih nezgoda, ali i u drugim raznim situacijama.
 
Slovački policajci će ove godine tijekom srpnja i kolovoza raditi zajedno s kolegama iz Policijske postaje Crikvenica. Sudjelovat će u poslovima temeljne i pomorske policije, kao i poslovima u vezi sigurnosti prometa, a po potrebi su mogući i odlasci na susjedne otoke na kojima ima više slovačkih turista.
 
U svom obraćanju novinarima veleposlanik Slovačke Republike,  Roman Supek izrazio je zadovoljstvo postignutom suradnjom s hrvatskom policijom u cilju pružanja pomoći i povećanja  sigurnosti slovačkih građana koji tijekom ljeta borave u Republici Hrvatskoj. Naglasio je iznimno pozitivan odjek na koji je ovaj projekt naišao kod slovačkih turista, te  profesionalnost suradnje  između  domaćih policajaca i kolega iz Slovačke.

Načelnik Policijske uprave, Tomislav Dizdar naglasio je na kraju kako se uspješna suradnja od prošle godine nastavila i nakon ljeta, posjetom izaslanstva ove Policijske uprave Policijskoj upravi Žilina , na što se veleposlanik Supek nadovezao rekavši kako je slovačkim državljanima  Republika Hrvatska na prvom mjestu kao turistička destinacija.


Stranica