Korisni savjeti za turiste

Slika Ri/DSC00788.jpgletak.jpg

Policijska uprava primorsko-goranska je i ove godine u suradnji s Turističkom zajednicom Primorsko-goranske županije izdala promidžbeno – edukativni letak s informacijama bitnim za osobnu sigurnost gostiju i sigurnost njihove imovine, a u nastojanju da boravak stranih i domaćih gostiju bude što sigurniji i ugodniji.

FOTO:ilustracija
Policijska uprava primorsko-goranska je i ove godine
u suradnji s Turističkom zajednicom Primorsko-goranske županije izdala promidžbeno – edukativni letak s informacijama bitnim za osobnu sigurnost gostiju i sigurnost njihove imovine, a u nastojanju da boravak stranih i domaćih gostiju bude što sigurniji i ugodniji.

Letak  sadrži korisne informacije o osobnim ispravama potrebnim za ulazak i boravak u Republici Hrvatskoj,  ponašanju u prometu  na cesti i na moru,  kampiranju, te više korisnih savjeta kako se zaštititi od krađe vrijednih stvari, novca, dokumenata, prijevare i slično.  Tiskan je u 60. 000 primjeraka i to na hrvatskom, talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku, a bit će dostupan u kampovima, ugostiteljskim objektima, marinama i drugim mjestima gdje se okuplja veći broj turista. 

U sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, Ministarstvo unutarnjih poslova, izdalo je brošuru  Ljeto na hrvatskim cestama Savjetnik za sigurnu vožnju. Na zanimljiv i pregledan način, na hrvatskom jeziku te sedam stranih jezika sudionike u prometu upoznaje se s onim što je „in“, a što „out“ na hrvatskim cestama. Tako još jednom saznajemo da su „in“ sigurnosni pojas, upaljena svjetla i ograničenje brzine, dok su „out“ vožnja pod utjecajem alkohola, pričanje na mobitel i prekoračenje brzine.

Svim gostima želimo ugodan i siguran boravak.


Stranica