Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju

Slika /Ri/policija05.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Ike, zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta. Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Ike, zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.


FOTO:ilustracija
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom iz Ike, zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.
 
Kriminalističkim je istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je u svojstvu vlasnika i predsjednika uprave tvrtke iz Rijeke u razdoblju od 6. prosinca 2006. do 31. prosinca 2009. godine, odnosno u vrijeme neprekidne blokade žiro računa tvrtke, izbjegavao podmirenje utvrđenih obveza po osnovi poreza, doprinosa i drugih davanja.
Naplatu potraživanja navedene tvrtke obavljao je putem ugovora o cesijama koji su zaključivani između dužnika i druge riječke tvrtke, također u vlasništvu 53-godišnjaka, kao primatelja potraživanja.
 
Na taj je način oštetio Državni proračun Republike Hrvatske, a tvrtki čiji je vlasnik pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu od najmanje 89.677.267,28 kn koliko iznose nepodmirene obveze navedene tvrtke.
 
Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju kazneno se prijavljuje nadležnom državnom odvjetništvu u Rijeci. Također se zbog zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju prijavljuje i pravna osoba u tvrtci iz Rijeke, a sukladno odredbama Zakona o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela.


Stranica