Tjedno izvješće o prometnim nesrećama

Slika /Ri/policajac_pise_kaznu_uspravna.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 89 prometnih nesreća, od čega je težih bilo pet, a lakših 84. Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 53-godišnji Riječanin. Dana 13. lipnja, oko 4,15 sati, na Rivi u Rijeci zatečen je kako upravlja osobnim vozilom VW golf pri koncentraciji alkohola od 3,54 g/kg.

FOTO:ilustracija
U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 89 prometnih nesreća, od čega je težih bilo pet, a lakših 84. 
Smrtno stradalih osoba nije bilo, no naknadno je u bolnici preminuo pješak koji je 5. lipnja sudjelovao u prometnoj nesreći u Ul. šetalište XIII. divizije u Rijeci. Radi se o 45-godišnjem državljaninu Indije koji je inače 13. žrtva u prometu na cestama Primorsko-goranske županije tijekom ove godine.
U prometnim je nesrećama teže ozlijeđeno pet osoba, a lakše njih 18. Materijalna šteta cijeni se na oko 850.000 kuna.
 
Tri pješaka i 15 stranih državljana sudjelovalo je u prometnim nesrećama, dok je alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo 12.
 
Od 301 alkotestiranog vozača, kod njih 32 je  utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg.  
Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 53-godišnji Riječanin. Dana 13. lipnja, oko 4,15 sati,  na Rivi u Rijeci  zatečen je kako upravlja osobnim vozilom VW golf pri koncentraciji alkohola od 3,54 g/kg.
 
 


Stranica