Priveden provalnik sa crikveničkog područja

Slika /Ri/uhicenik02.jpg

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Crikvenice zbog osnova sumnje u počinjenje teških krađa i krađa na području Crikvenice.

Policijski službenici Policijske postaje Crikvenica proveli su kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjakom iz Crikvenice zbog osnova sumnje u počinjenje teških krađa i krađa na području Crikvenice.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je u vremenu od ožujka do lipnja ove godine počinio tri teške krađe i dvije krađe u obiteljske, odnosno vikend kuće na području grada Crikvenice.
Iz obiteljskih kuća u vlasništvu hrvatskih državljana otuđio je torbice s novčanicima, osobnim dokumentima i novcem, bankovnim karticama, ali i veću količinu raznog zlatnog nakita te bižuterije. Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 60.000 kuna.

Ono što je interesantno za napomenuti je da su dvije kuće iz kojih je ukrao predmete bile otvorene, tako da je iskoristio odsutnost i nepažnju vlasnika ukravši navedene predmete.  Osim toga iz jedne vikend kuće, koja je također bila otvorena,  osim osobnih dokumenata i novca otuđio je i bankovne kartice.  Jednu je iskoristio te na bankomatima u više navrata podignuo novčani iznos od 5.000 kuna.
Tijekom kriminalističkog istraživanja policijsku su službenici pronašli dio predmeta koji potječu od počinjenja kaznih djela.

U dogovoru s Istražnim centrom te nadležnim državnim odvjetništvom, 20-godišnji Crikveničanin će biti tijekom dana doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.
 


Stranica