Tjedno izvješće o prometu

Slika /Ri/policija03.jpg

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 69 prometnih nesreća, od čega je lakših bilo 67, a težih 2. Smrtno stradalih osoba u prometu nije bilo, dok su dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a lakše ih je ozlijeđeno 11.

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo  se 69 prometnih nesreća, od čega je lakših bilo 67, a težih 2. Smrtno stradalih osoba u prometu nije bilo, dok su  dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a lakše ih je ozlijeđeno 11.
 
Inače, u prometnim nesrećama sudjelovala su i tri pješaka, te šest stranih državljana, dok je alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo 5.
Materijalna šteta procjenjuje se na oko 821.000 kuna.
 
Od 275 alkotestiranih vozača kod njih 39, utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg, a dvojica su odbila alkotestiranje.
 
Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je 33-godišnji Riječanin. Dana 12. svibnja policajci su ga zatekli na Novoj cesti u Rijeci kako upravlja osobnim vozilom VW riječkih reg. oznaka pri koncentraciji alkohola od 2,09 g/kg.
 
Sinoć, oko 18,10 sati u Ul. Stanka Frankovića u Rijeci policijski službenik Postaje prometne policije Rijeka zatekao je  osobno vozilo marke VW golf s dvjema različitim i ne pripadajućim registarskim pločicama (s dva osobna vozila). Vozilom je pri koncentraciji alkohola od 1,21 g/kg upravljao 30-godišnji Đakovčanin. Vozilo je isključeno iz prometa, a vozač smješten u prostorije policije do otrežnjenja.


Stranica