Sudionici u prometu - oprez !

Slika /Ri/policija03.jpg

I ovog vikenda ,točnije 23./24. i 24./25. travnja policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodit će akciju u prometu koja je usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i koji ne poštuju dopuštene brzine kretanja vozila .Cilj ove akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu na cestama i sprječavanje prometnih nesreća,naročito onih s najtežim posljedicama,kao i svih drugih prekršaja koji predstavljaju kršenje prometne discipline.

I ovog vikenda ,točnije 23./24. i 24./25. travnja policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske provodit će akciju u prometu koja je usmjerena na nadzor vozača koji upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola i koji ne poštuju dopuštene brzine kretanja vozila .
 
Cilj ove akcije je podizanje razine sigurnosti u prometu na cestama i sprječavanje prometnih nesreća,naročito onih s najtežim posljedicama,kao i svih drugih prekršaja koji predstavljaju kršenje prometne discipline.
 
Tijekom mjeseca ožujka na području koje pokriva Postaja prometne policije Rijeka (grad Rijeka i okolica ) u prometnim nesrećama učestvovala su 23 vozača pod utjecajem alkohola,a najveći broj prometnih nesreća uzrokovanih alkoholom evidentiran je upravo subotom i to njih 8 (35 %) i u vrijeme od 00,00 do 04,00 sata kada je evidentirano ukupno 5 takvih prometnih nesreća (22 %). Najrizičnija skupina sudionika u prometnim nesrećama koji su bili pod utjecajem alkohola su vozači u dobi od 20 do 23 godine , ukupno njih 5 (22 %).   
Broj prometnih nesreća u kojima su učestvovali vozači pod utjecajem alkohola u odnosu na isto razdoblje 2009. godine manji je za 15 ili 39,50 % .
 
Za isto područje bilježimo i smanjenje broja prometnih nesreća kojima je uzrok bila nepropisna ili neprilagođena brzina u ožujku ove godine u odnosu na isto razdoblje lani ,pa je tako brojka od 46 smanjena na 37 prometnih nesreća ili 19,57 % manje.
 
Stoga i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na oprez i poštivanje prometnih propisa i nadamo se da će i ova akcija doprinijeti smanjenju broja prometnih nesreća,a naročito onih sa najtežim posljedicama.
 
 
 


Stranica