Spriječeni u ilegalnom prelasku granice

Slika /Ri/granicna_policija.jpg

U petak, 9. travnja, u 19,00 sati na šumskom predjelu u blizini mjesta Šapjane policijski službenici Postaje granične policije Rupa zatekli su u pokušaju ilegalnog prelaska osobno vozilo slovenskih registarskih oznaka u kojem su se nalazili strani državljani. Vozilom marke fiat punto upravljao je 22-godišnji slovenski državljanin, koji je prevozio dvoje turskih državljana (24 i 29 godina) i njihovo dvoje maloljetne djece.

 
U petak, 9. travnja, u 19,00 sati na šumskom predjelu u blizini mjesta Šapjane policijski  službenici Postaje granične policije Rupa zatekli su u pokušaju ilegalnog prelaska osobno vozilo slovenskih registarskih oznaka u kojem su se nalazili strani državljani. Vozilom marke fiat punto upravljao je 22-godišnji slovenski državljanin, koji je prevozio dvoje turskih državljana (24 i 29 godina) i njihovo dvoje maloljetne djece. Obavljenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako im je namjera bila ilegalno prijeći državnu granicu s Republikom Slovenijom i to pješice. U tome im je trebao pomoći i drugi slovenski državljanin, 24-godišnjak kojega su policajci također iste večeri zatekli na željezničkoj pruzi u tom šumskom predjelu.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su dvojica slovenskih državljana počinila kazneno djelo protuzakonito prebacivanje osoba preko državne granice t e se kazneno prijavljuju redovnim pute nadležnom državnom odvjetništvu.
Turskim državljanima je u upravnom postupku izdano rješenje kojim se protjeruju iz Republike Hrvatske na vrijeme od godinu dana.  


Stranica