Rezultati akcije - nadzor mopedista i motociklista

Slika /Ri/DSC00705.JPG
FOTO:PU PG
Jučer, 30. ožujka, na području cijele Primorsko-goranske županije prometna policija provodila je  akciju nadzora vozača mopeda i motocikala, jedne od naugroženijih kategorija sudionika u prometu. Osnovni cilj akcije bila je prevencija prometnih nesreća u kojima stradaju vozači ovih vozila, ali i podizanje opće razine sigurnosti na cestama. Vozačima se na ovaj način nastojalo i  ukazati na brojne opasnoti te potrebu nošenja zaštitne kacige, jer nerijetko upravo oni sami svojim neodgovornim ponašanjem i ne poštivanjem prometnih propisa, ugrožavaju ne samo sebe već i ostale sudionike u prometu.
 
U akciji, koja se provodila osim na nekoliko punktova u gradu Rijeci, u vremenu od 11 do 17 sati, a u ostalim dijelovima županije od 13 do 17 sati kontrolirano je ukupno 89 vozača i to 50 vozača motocikala i 39 vozača mopeda. Policijski su službenici utvrdili devet prekršaja i to:
 
- dva motocikla nisu bila registrirana, a ostalih sedam prekršaja odnosi se na vožnju bez upaljenih svjetala, bez posjedovanja vozačke dozvole kod sebe i bez istaknute naljepnice tehničćkog pregleda. 
 
Ono što je izuzetno važno, i u svakom slučaju pohvalno za vozače mopeda  i motocikala jeste da ni jedan vozač nije zatečen bez zaštitne kacige. Rezultat je to i kontinuiranih aktivnosti prometne policije na riječkome području, koja već dugi niz godina radi na povećanju sigurnosti vozača mopeda i motociklista, a jedna od najvažnijih aktivnosti je ukazivanje na obvezu i potrebu nošenja zaštitne kacige tijekom vožnje.
 
Dio vozača kod kojih tijekom jučerašnje akcije nije utvrđen prekršaj, niti su do sada evidentirani kao počinitelji prometnih prekršaja dobio je prigodni poklon USB stick. Ovo je samo jedna u nizu planiranih akcija koje će prometna policija provoditi u cilju povećanja razine sigurnosti na cestama Primorsko-goranske županije.
 
Inače, na području cijele Primorsko-goranske županije ima oko  18.000 registriranih mopeda i motocikala.
 


Stranica