Tjedno izvješće o prometnim nesrećama

Slika /Ri/DSC00696.JPG

U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 64 prometne nesreće, od čega je lakših bilo 56, a težih osam. U nesrećama je lakše ozlijeđen 21 sudionik, dok je teže ozljede zadobilo njih osam. Jedna je osoba smrtno stradala i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 26. ožujka u mjestu Kupjaku. Na mjestu nesreće stradala je vozačica osobnog vozila.

FOTO:PU PG
U proteklom tjednu na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 64 prometne nesreće, od čega je lakših bilo 56, a težih osam. U nesrećama je lakše ozlijeđen 21 sudionik, dok je teže ozljede zadobilo njih osam. 
Jedna je osoba smrtno stradala i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 26. ožujka u mjestu Kupjaku. Na mjestu nesreće stradala je vozačica osobnog vozila.
U prometnim su nesrećama sudjelovala i četiri pješaka, dok je alkoholiziranih vozača u prometnim nesrećama bilo 10.
Materijalna šteta procjenjuje se na oko 730.000 kuna.
 
Od 248 alkotestiranih vozača kod njih 25 utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50g/kg. Samo tijekom vikenda, sedam vozača zadržano je u policiji do otrežnjenja. Dvojica od njih izazvali su prometne nesreće. Jedan je osobnim vozilom oborio pješakinju (imao je 2,36g/kg) , a drugi je pobjegao s mjesta prometne nesreće, no ipak se nakon 15 minuta vratio (1,81g/kg). Isto tako, zatečena su i dvojica vozača koja su upravljala vozilima unatoč ranije izrečenim zabranama upravljanja.
 
Rekorder po izmjerenoj koncentraciji alkohola je vozač osobnog vozila, kojemu je izmjereno čak 3,16 g/kg. . Dana 28. ožujka u 22,10 sati, ovaj 43-godišnjak iz Bakra izazvao je prometnu nesreću u Meji Gaj, srećom samo s materijalnom štetom.


Stranica