Ne ostavljajte eksplozivna sredstva na ulici!

Slika /Ri/DSC00669.jpguljez.jpg

U vremenu od početka prošle 2009. do 11. ožujka ove godine, policijski su službenici Protueksplozijskog odsjeka Policijske uprave primorsko-goranske, po dojavama građana s područja Rijeke, Kastva, Crikvenice, Matulja i Ravne Gore, preuzeli veću količinu eksplozivnih sredstava i municije ostavljenu najčešće u kontejnerima i deponijima za smeće. Ova opasna i ubojita sredstva ostavili su neodgovorni građani, izlažući opasnosti svoje sugrađane. Tako je samo u u navedenom razdoblju policija preuzela čak 19 ručnih bombi, koje su ostavljene na javno dostupnim mjestima.

FOTO:ilustracija
U vremenu od početka prošle 2009. do 11. ožujka ove godine, policijski su službenici Protueksplozijskog odsjeka Policijske uprave primorsko-goranske, po dojavama građana s područja Rijeke, Kastva, Crikvenice, Matulja i Ravne Gore, preuzeli veću količinu eksplozivnih sredstava i municije ostavljenu najčešće u kontejnerima i deponijima za smeće. Ova opasna i ubojita sredstva ostavili su neodgovorni građani, izlažući opasnosti  svoje sugrađane. Tako je samo u u navedenom razdoblju policija preuzela čak 19 ručnih bombi, koje su ostavljene na javno dostupnim mjestima.

Upozoravamo građane da su po pronalasku takvih sredstava, oružja ili streljiva ili saznanja o skrivenom oružju ili streljivu dužni izvijestiti policiju. Ukoliko građanin pak nedozvoljeno posjeduje oružje, minsko-eksplozivna sredstva i eksploziv dužan je to prijaviti policiji radi predaje ili onesposobljavanja. Policijski će službenici po zaprimljenom pozivu doći i sredstva preuzeti, a protiv građanina koji je ta sredstva dobrovoljno predao policiji neće se pokretati prekršajni ili kazneni postupak.

Ako građanin izrazi želju policija će doći kako bi preuzela opasna sredstva u civilnom odjelu i vozilom bez policijskih oznaka.

Stoga, još jednom apeliramo na građane da slobodno pozovu policiju na broj 92 i predaju zabranjeno i dozvoljeno oružje.

 


Stranica