Oštetio proračune

Slika /Ri/7.jpg

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije ove Policijske uprave proveli su kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim Riječaninom zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

FOTO:ilustracija
Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije ove Policijske uprave proveli su temeljem nalaza Finacijske  policije, Postaja Rijeka, kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim Riječaninom zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

Ovaj je 55-godišnjak kao odgovorna osoba trgovačkog društva iz Rijeke, u cilju pribavljanja protupravne imovinske koristi vodio poslovne knjige na način da je otežana preglednost poslovanja ili imovinskog stanja. Nadalje je utvrđeno da je ne obračunavajući porez na dodanu vrijednost na manjak robe i porez na dohodak od kapitala na primitak od manjka, kala, rasipa, kvara i loma u vremenu od 1. siječnja do 23. rujna 2009. godine, pri izvršavanju obveza prema proračunima i fondovima, uskratio sredstva koja im pripadaju. Na taj je način oštetio proračun Republike Hrvatske za iznos od 15.612,34 kn i proračun grada Rijeke za iznos od 29.222,21 kn.

Zbog osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i jedno kazneno djelo povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, kazneno se prijavljuje redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

 


Stranica