Otkriveni provalnici dovedeni u Istražni centar zbog 21 provale

Slika Ri/cigarete01.jpg

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zatekli su dana 28. veljače 2010. godine, oko 03,00 sati dvojicu provalnika na izvršenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u kiosk koji se nalazi u Ul. Vatroslava Lisinskog u Rijeci. Osnovano se sumnja da su počinili još dvadeset i jednu tešku krađu provaljivanjem u kioske.

FOTO:ilustracija
Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zatekli su
dana 28. veljače 2010. godine, oko 03,00 sati dvojicu provalnika na izvršenju kaznenog djela teške krađe provaljivanjem u kiosk koji se nalazi u Ul. Vatroslava Lisinskog u Rijeci.

Radi se o i dvojici Riječana u dobi od 54 i 43 godine života nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje u suradnij policijskih službenika I. II. III, PP Crikvenica, PP Opatija i Odjela općeg kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije PU primorsko-goranske. Istraživanjem je utvrđeno da su već tijekom iste noći izvršili provalu u kiosk u Trnininoj ulici u Rijeci odakle su otuđili oko 140 šteka cigareta u vrijednosti od oko 25.000 kuna.

No, tijekom kriminalističkog istraživanja policijski su službenici utvrdili da su ova dvojica Riječana počinila još dvadeset  teških krađa provaljivanjem. Veći dio (17) kaznenih djela počinili su u veljači ove godine, a ostalo u siječnju te tri provale krajem prošle godine.

Objekti u koje su provaljivali su kiosci i to, osim u centru grada Rijeke, sumnja se da su provalili i u kioske na području Vežice, Pećina, Crikvenice, Zameta, Kraljevice, Novog Vinodolskog, Opatije i Kastva. Iz kioska su otuđili zaista veliku količinu cigareta, no  osim toga, iz kioska u Kumičićevoj ulici u Rijeci, u kojeg su provalili početkom veljače otuđili su aparate za brijanje i dječje igračke.

Nadalje je utvrđeno da su provalili u trgovinu mješovitom robom u Jadranovu i skladišni kontejner na Pećinama iz kojega su otuđili više elekričnog alata. Veću količinu alata otuđili su i iz skladišta jedne hale u izgradnji na području Kastva, gdje se pričinjena materijalna šteta cijeni na oko 30.000 kuna.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđen je identitet i dvojice prikrivača, a pronađena su i sredstva koje su počinitelji koristili tijekom izvršenja kaznenih djela.

Valja naglasiti da je počinjenjem ovih kaznenih djela pričinjena velika materijalna šteta i cijeni se na iznos od oko 300.000 kuna.

U dogovoru s nadležnim istražnim centrom te državnim odvjetništvom 54-godišnjak i 43-godišnjak dovedeni su 28. veljače uz kaznenu prijavu u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.  


Stranica