U posjeti kod slovačkih policajaca u Žilini

Slika /Ri/P1000650.jpg1.jpg

Od 18. do 21. veljače 2010. godine izaslanstvo Policijske uprave primorsko-goranske na čelu s načelnikom Tomislavom Dizdarom, posjetilo je Policijsku upravu u Žilini, u Slovačkoj Republici. U izaslanstvu su još bili Goran Gašpert, načelnik Sektora policije, Željko Kruneš, načelnik Odjela općeg kriminaliteta i Tomislav Čelik, zapovjednik Interventne jedinice policije Rijeka.

Ovim posjetom započela je suradnja dviju policijskih uprava, a temeljem već ranije uspostavljene suradnje Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske i Ministarstva unutarnjih poslova Slovačke Republike.

Tijekom susreta sa slovačkim kolegama članovi izaslanstva Policijske uprave primorsko-goranske putem prezentacija, ali i praktičnih predstavljanja upoznali su se sa svim razinama rada Policijske uprave u Žilini. Naše izaslanstvo primio je František Posluch, načelnik Policijske uprave u Žilini, Ivan Španik,njegov zamjenik te Jaroslav Harnat, načelnik Policije okruga Žilina.

Za sve vrijeme boravka u Slovačkoj, uz izaslanstvo Policijske uprave primorsko-goranske bio je i policijski ataše Slovačke Republike u Hrvatskoj , g. Radovan Kyselica.

Bila je to prilika za obostranu razmjenu iskustava i prezentaciju obiju policijskih uprava, a poseban interes našeg izaslanstva bio je rad slovačke policije prije i nakon ulaska Republike Slovačke u sastav Europske unije.
Na kraju posjete, uslijedio je i poziv načelnika Tomislava Dizdara, slovačkim kolegama  za uzvratni posjet tijekom 2010. godine.

 
 


Stranica