Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka otkrili razbojnike iz kladionica

Slika /Ri/uhicenik01.jpg

Policijski službenici II. policijske postaje Rijeka otkrili su počinitelje razbojništva u kladionicama u Primorskoj ulici i u Viškovu. Radi se o dvojici 22-godišnjih Riječana, nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinitelji, ne jednog već dvaju razbojništava počinjenih u nedjelju 21. veljače u dvjema sportskim kladionicama. Prvo razbojništvo počinili su oko 14,50 sati u sportskoj kladionici u Primorskoj ulici u Rijeci. Maskiravši se prethodno, ušli su u prostor kladionice zaprijetili pištoljem i nožem djelatnici zatraživši od nje novac. Ona je  bojeći se za vlastiti život dala novac u iznosu od oko 2.800 kuna razbojnicima, koji su zatim pobjegli s mjesta događaja.

Oko 17,40 sati počinili su drugo razbojništvo i to u  sportskoj kladionici u Viškovu. Također, maskirani (jedan je imao vrećicu na glavi), ušli su u kladionicu te prijeteći pištoljem otuđili od djelatnice oko 1.550 kuna.
U trenutku izvršenja kaznenih djela u kladionicama su se nalazile i dvije stranke. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policajci su pronašli i dio sredstava koje su počinitelji koristili tijekom izvršenja ovih dvaju razbojništava. Ukradeni novac razbojnici su potrošili u casinu.

U konzultaciji s nadležnim istražnim centrom i državnim odvjetništvom počinitelji će tijekom današnjeg dana biti uz kaznenu prijavu dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. 



Stranica