Riječki karneval

Slika /Ri/policija05.jpg

Dana 14. veljače u centru grada Rijeke održao se Riječki karneval 2010. tijekom kojega nisu zabilježena veća narušavanja javnoga reda i mira, niti je evidentirano počinjenje kaznenih djela.

Dana 14. veljače u centru grada Rijeke održao se Riječki karneval 2010. tijekom kojega nisu zabilježena veća narušavanja javnoga reda i mira, niti je  evidentirano počinjenje  kaznenih djela.

Zabilježena su dva narušavanja javnog reda i mira i to oko 16,00 sati u ugostiteljskom objektu na Rivi u kojem je jedna osoba lakše ozlijeđena i drugo narušavanje oko 17,30 sati u Ul. S. Vajnera Čiče, gdje je jedan Riječanin verbalno napao i vrijeđao prvo svoju djevojku, a zatim i pripadnicu Jedinice prometne mladeži koja se nalazila na osiguranju karnevala. Protiv obojice počinitelja podneseni su optužni prijedlozi zbog počinjenih prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Nadalje, troje je građana zbog alkoholiziranosti  prevezeno po liječnicima hitne medicinske pomoći na hitni medicinski trakt u Rijeci kako bi im se pružila adekvatna liječnička pomoć
Spomenimo i prometnu nesreću koja se dogodila oko 18,30 sati na križanju ulica Šet. XIII. divizije i Janka Polića Kamova u Rijeci u kojoj je jedna osoba teže ozlijeđena. Prilikom skretanja u smjeru Radničke ulice, došlo je do prevrtanja alegorijskih kola, koja su bila privezana za osobno vozilo marke Škoda, kojim je upravljao  32-godišnji vozač. 31-godišnji putnik pao je s alegorijskih kola i zadobio težu povredu. Kod vozača je izmjereno 1,50 g/kg, a kod putnika 1,37g/kg alkohola u organizmu.
Procjenjuje se da je međunarodnu karnevalsku povorku koja se održavala u vremenu od 12 do 20 sati, pratilo oko 110.000 ljudi.



Stranica