Spriječen ilegalan prelazak granice

Slika /Ri/granicna_policija.jpg

Dana 29. siječnja, u 23,30 sati, nu blizini naplatne postaje Rupa, na nauto-cesti A7, policijski službenici Postaje granične policije Rupa, kontrolirali su osobno vozilo marke VW srbijanskih registarskih oznaka. Pored 22-godišnjeg vozača, državljanina Republike Srbije, u vozilu su se nalazila još tri muškarca dvojica također državljana i jedan državljanin Italije.

Dana 29. siječnja, u 23,30 sati, u blizini naplatne postaje Rupa, na nauto-cesti A7,  policijski službenici Postaje granične policije Rupa, kontrolirali su osobno vozilo marke VW srbijanskih registarskih oznaka. Pored 22-godišnjeg vozača, državljanina Republike Srbije,  u vozilu su se nalazila još tri muškarca dvojica također državljana i jedan državljanin Italije. Tijekom obavljanja razgovora utvrđeno je da su povezli 22-godišnjaka, za kojega je utvrđeno da je ilegalno ušao u Hrvatsku, a koji je imao namjeru (pješice) ilegalno prijeći i državnu granicu sa Slovenijom prema krajnjem odredištu - Italiji. No, pokušaj ilegalnog prelaska državne granice spriječili su policijski službenici.

Ovom 22-godišnjaku, koji nije ispunjavao uvjete za prelazak granice u R Sloveniju u upravnom je postuku izrečeno protjerivanje iz Republike Hrvatske u trajanju od jedne godine. Protiv preostale trojice stranih državljana podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz čl. 41 .Zakona o strancima, odnosno pomaganja u nezakonitom prelasku državne granice. Na Prekršajnom sudu u Opatiji izrečeno im je protjerivanje iz R Hrvatske u trajanju od 3 mjeseca, dok je vozaču osim toga izrečena i novčana kazna u iznosu od 3.340,00 kuna.



Stranica