Seminar: Praćenje postupanja policije u području nezakonitih migracija i azila

Slika /Ri/IMG_3028-(2).jpgazil.jpg
FOTO:PU primorsko-goranska
Danas se u Policijskom domu u Rijeci održava završni u nizu od tri seminara, koja se provode u okviru projekta jačanja hrvatskog civilnog društva u području migracija i azila kao priprema za pristup Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Naime, u organizaciji  Ministarstva  unutarnjih poslova RH, Uprave za granicu i Hrvatskog pravnog centra, u razdoblju od 1. veljače do 31. listopada 2010. godine na nivou Policijske uprave primorsko-goranske slijedi provedba Projekta pod nazivom Praćenje postupanja policijskih službenika MUP-a RH u području nezakonitih migracija i azila, a čiji je cilj promicanje i jačanje standarda zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda te otvorenosti rada policije.

Tijekom seminara održana su predavanja vezana uz područje nezakonitih migracija i azila, koje su održali predstavnici MUP-a RH, Uprave za granicu, Hrvatskog pravnog centra, Ureda UNHCR-a i Ureda pučkog pravobranitelja.

Seminaru su prisustvovali policijski službenici za nezakonite migracije, pomoćnici načelnika policijskih postaja, načelnice Sektora, Odjela i Odsjeka za upravne poslove, načelnik Sektora za granicu, načelnik Odjela za nezakonite migracije ove Policijske uprave, kao i izabrani promatrači u provedbi Border monitoringa.



Stranica