Policija s građanima na Korzu

Slika /Ri/DSC00567.jpg1.jpg

FOTO:PU PRIMORSKO-GORANSKA
Jučer je na riječkome Korzu , po prvi puta i Policijska uprava primorsko-goranska postavila svoj božićni štand, kako bi na jedan sasvim drugačiji način upoznala građane sa svojim radom, akcijama i  na taj način ostvarila bolju suradnju sa svojim građanima.
Građani su tako od policijskih službenika mogli saznati da li i koliko kaznenih bodova imaju, a dio njih isprobao je način utvrđivanja alkoholiziranosti sudionika u prometu , odnosno - alkotest.

Najnoviji policijski motocikl privukao je pažnju kako starijih, tako i onih najmlađih, koji su se vrlo rado i fotografirali na njemu. Upoznati pravog policijskog psa koji pomaže policiji u otkrivanju eksplozivnih tvari, šetači na Korzu imalu su priliku u večernjim satima. Za sve ovo pobrinuli su se policijski službenici iz Odjela za sigurnost cestovnog prometa, I. i  III. policijske postaje Rijeka, Odjela za javni red i Protueksplozijskog odsjeka.

Nadalje, kako je u tijeku akcija „Mir i dobro“ , a u ovo blagdansko vrijeme česta je uporaba pirotehnike, policijski su službenici savjetovali roditelje, ali i one druge kako izbjeći nemile posljedice od nestručnog rukovanja pirotehičkim sredstvima, ali i na to da građani bez vremenskog ograničenja mogu vratiti zabranjeno oružje bez bojazni da će zbog toga biti prekršajno ili kazneno prijavljeni.

Najmlađi posjetitelji, ali i odrasli s veseljem su prihvatili na poklon prigodne darove iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa te promotivni materijal.

Blagdansko je vrijeme koje sa radošću i veseljem iščekujemo i kada čovjeku trebaju pravi prijatelji. Policija je pokazala da je prijatelj građanima, a oni su joj jučer pružili ruku suradnje kako bi svi zajedno sudjelovali u stvaranju boljeg i kvalitetnijeg života.



Stranica