Tjedno izvješće o prometu

Slika /Ri/policija03.jpg

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 78 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 4, a lakših 74. U prometnim su nesrećama teže ozlijeđene 4 osobe, dok je lakše povrede zadobilo 18 osoba. U nesreći koja se dogodila 16. prosinca, kod mjesta Ćunski, na Malom Lošinju, smrtno je stradala pješakinja istrčavši na kolnik kojim se kretalo osobno vozilo slovenskih registarskih oznaka, koje ju je udarilo i odbacilo na kolnik.

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 78 prometnih nesreća, od čega je težih bilo 4, a lakših 74. U prometnim su nesrećama teže  ozlijeđene 4 osobe, dok je lakše povrede zadobilo 18 osoba. U nesreći koja se dogodila 16. prosinca, kod mjesta Ćunski, na Malom Lošinju, smrtno je stradala pješakinja istrčavši na kolnik kojim se kretalo osobno vozilo slovenskih registarskih oznaka, koje ju je udarilo i odbacilo na kolnik.

Prema nestručnim procjenama materijalna šteta nastala u  ovim prometnim nesrećama cijeni se na oko 689.000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 5 pješaka, a alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo je 8.

I tijekom ovoga proteklog vikenda, kada su nas zahvatile snježnje radosti, ali i poteškoće u odvijanju prometa,  policija je na području cijele županije provodila pojačani nadzor sudionika u prometu,  u cilju sprječavanja prekršaja koji se odnose na upravljanje motornim vozilima  u alkoholiziranom stanju. Zatečeno je 12 vozača koji su imali više od 0,5 g/kg alkohola u krvi. Oduzete su im vozačke dozvole te im slijede i odgovarajuće prijave. Među njima je i vozač teretnog vozila. (0,53g/kg)

Najveća izmjerena koncentracija alkohola iznosi 2.10 g/kg, a imao ju je 19- odišnji Riječanin. Policajci su ga 19. prosinca u 02,50 sati zatekli u Trpimirovoj ulici u Rijeci kako upravlja osobnim vozilom u alkoholiziranom stanju.

Isto tako, proteklog tjedna, točnije 17. prosinca, provedene su aktivnosti i pojačanog nadzora brzine kretanja. 39 vozača zatečeno je u prekoračenju brzine u naseljenom mjestu, a izvan naselja njih šest. No, osim ovog prekršaja, tijekom ove akcije utvrđeno je još 27 drugih prekršaja vozača.



Stranica