Tjedno izvješće o prometu

Slika /Ri/alkotest02.jpg

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 71 prometna nesreća, od čega je težih bilo 7, a lakših 64. U prometnim je nesrećama teže ozlijeđeno 5 osoba, dok je lakše povrede zadobilo 18 osoba, a smrtno stradalih u proteklom razdoblju nije bilo.

U proteklome tjednu na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 71 prometna nesreća, od čega je težih bilo 7, a lakših 64. U prometnim je nesrećama teže  ozlijeđeno 5 osoba, dok je lakše povrede zadobilo 18 osoba, a smrtno stradalih u proteklom razdoblju nije bilo.

Prema nestručnim procjenama materijalna šteta nastala u  ovim prometnim nesrećama cijeni se na oko 819.000   kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su 3 pješaka, a alkoholiziranih sudionika u prometnim nesrećama bilo je 5.

Tijekom proteklog vikenda policija je na području cijele županije provodila pojačani nadzor sudionika u prometu upravo u cilju sprječavanja prekršaja koji se odnose na upravljanje u alkoholiziranom stanju. Od 212 vozača koji su alkotestirani kod 21 je utvrđena koncentracija alkohola od 0,5 do 1,5g/kg, a njih osam upravljalo je vozilom pri koncentraciji alkohola većoj od 1,5 g/kg, a među njima je i jedan vozač teretnog vozila koji je imao 1,59g/kg.

Najveća koncentracija alkohola iznosi 3,54 g/kg, a izmjerena je kod 48-godišnjeg Riječanina, koji je  12. prosinca zatečen  na grobničkoj cesti prilikom upravljanja osobnim vozilom marke ford. 
Policajci su tijekom akcije na mjestu prekršaja oduzeli čak 29 vozačkih dozvola, a zatečena su i tri vozača bez vozačkog ispita.

Valja spomenuti prometnu nesreću koja se dogodila 15. prosinca u Jušićima. 20-godišnji vozač iz Matulja, pri koncentraciji alkohola od 2,38g/kg izgubio je kontrolu nad vozilom marke ford te skrenuvši ulijevo udario u zid kbr. 59 u Jušićima, a zatim i u zid kuće na broju 61. Lakše je ozlijeđen.
No, alkohol predstavlja opasnost i za pješake. Istoga dana, u poslijepodnevnim satima, u prometnoj nesreći na području Kozale, težu povredu ruke zadobio je 37-godišnji pješak. Nije se kretao uz sam rub kolnika te ga je u predjelu ruke retrovizorom udarilo osobno vozilo koje je pretjecalo autobus. Pješak je imao 2,34 g/kg.



Stranica