Uhićen serijski razbojnik u benzinske postaje

Slika /Ri/uhicenik02.jpg
Policijski službenici I. i  II. policijske postaje Rijeka te Odjela općeg kriminaliteta  pri Sektoru kriminalističke policije, PU PG, provode kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjakom s područja Jelenja. Jučer su ga  policijski službenici I. policijske postaje Rijeka uhvatili na izvršenju kaznenog djela razbojništva u benzinskoj postaji “Europetrola” u Osječkoj ulici u Rijeci. Maskiran, uz prijetnju nožem pokušao se domoći novca, a ugledavši policajce pokušao je pobjeći, no oni su ga u tome spriječili. 

U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da se radi o višestrukom počinitelju istovrsnih kaznenih djela.
Osnovano se sumnja da je u istu benzinsku postaju počinio razbojništvo i 3. studenog, kada je uz prijetnju nožem otuđio oko 1 500 kuna. Nadalje, utvrđeno je kako je čak u četiri navrata počinio razbojništva u benzinsku postaju istoga vlasnika, smještenu na Martinkovcu kraj Rijeke.  Ova su kaznena djela počinjena u lipnju, rujnu, listopadu i studenom ove godine, a ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na više od 25 000 kuna.
Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 26-godišnjak će tijekom sutrašnjeg dana, uz kaznenu prijavu biti doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Valja naglasiti da policija intenzivnim i  proaktivim pristupom, a što se pokazalo i u ovom jučerašnjem slučaju, nastoji spriječiti izvršenje ovih I drugih kaznenih djela te svakako u sklopu toga, poduzimajući i druge radnje, otkriti počinitelje neriješenih kaznenih djela.

Nastavak je to uspješnih aktivnosti od unatrag mjesec dana, kada su razbijene dvije skupine razbojnika koje su na širem riječkom području počinile niz kaznenih djela i koje su preventivnim aktivnostima policije spriječene u počinjenju novih. Tada su šestorica razbojnika procesuirana u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.



Stranica