Krali mopede

Slika /Ri/uhicenik01.jpg

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja koje su proveli policijski službenici Policijske postraje Krk, danas su u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci dovedena dvojica rumunjskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili više oduzimanja tuđe pokretne stvari na području Rijeke, Krka i Poreča.

Policijski službenici Policijske postaje Krk proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom rumunjskih državljana u dobi od 18 i 21 godine života poradi osnovane  sumnje da su počinili više kaznenih djela oduzimanja tuđe pokretne stvari.

Naime, 29. studenoga policijski su ih službenici zatekli u gradu Krku kako upravljaju mopedima za koje se naknadno utvrdilo da su ukradeni. Moped marke piaggio otuđili su dan ranije u Šibenskoj ulici u Rijeci, a drugi moped iste marke, zagrebačkih registarskih oznaka u Njivicama na otoku Krku. 

Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađena je prometna dozvola te knjižica mopeda marke malaguti pulskih registarskih oznaka za kojega je također utvrđeno da su ga otuđili i to  26/27. studenog na području Poreča. Ovaj su moped pronašli u Hegedušićevoj ulici u Rijeci policijski službenici II. policijske postaje Rijeka. 

U Njivicama, u blizini mjesta s kojega su otuđili moped zagrebačkih registarskih oznaka zatečen je pak, moped marke piaggio ,kojega su 27/28. studenog otuđili iz Ulice Ivana Matetića Ronjgova u Rijeci. 

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima cijeni se na oko 25 000 kuna, a oštećeni su svi hrtvatski državljani.

U konzultaciji i dogovoru sa Istražnim centrom te nadležnim državnim odvjetništvom, počinitelji su danas dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

 


Stranica