Razbojnici privedeni u Istražni centar

Policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka, I., II., III. policijske postaje Rijeka i Odjela općeg kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije, Policijske uprave primorsko-goranske ,sinoć su u dvjema vrlo uspješnim akcijama uhitili pet razbojnika za koje se sumnja da su počinili razbojništva na riječkome području. Valja naglasiti da su dvojicu od njih su pronašli odmah nakon počinjenja kaznenog djela, a trojicu su spriječili u izvršenju razbojništva. Rezultat je to proaktivnog djelovanja policijskih službenika ove Policijske uprave, posebno pripadnika interventne policije u cilju sprječavanja ovih kaznenih djela, ali i otkrivanja počinitelja onih koja su počinjena.

Policijski službenici Interventne jedinice policije Rijeka,  I., II., III. policijske postaje Rijeka i Odjela općeg kriminaliteta pri Sektoru kriminalističke policije, Policijske uprave primorsko-goranske ,sinoć su u dvjema vrlo uspješnim akcijama uhitili pet razbojnika za koje se sumnja da su počinili razbojništva na riječkome području. Valja naglasiti da su dvojicu od njih su pronašli odmah nakon počinjenja kaznenog djela, a trojicu su spriječili u izvršenju razbojništva. Rezultat je to proaktivnog djelovanja policijskih službenika ove Policijske uprave, posebno pripadnika interventne policije, u cilju sprječavanja ovih kaznenih djela, ali i otkrivanja počinitelja onih koja su počinjena.

Sinoć oko 18.40 sati u poštanskom uredu u Glavanima, na području Kostrene maskirani muškarac prijeteći nožem i pištoljem pokušao je od dviju djelatnica otuđiti novac, no, one su se zatvorile u drugu prostoriju, a razbojnik je ne mogavši do novca, pobjegao zajedno sa još dvojicom muškaraca s mjesta događaja.  Nedugo nakon toga, ne odustajući od počinjenja kaznenog djela, isti počinitelji krenuli su u počinjenje drugog razbojništva i to u sportsku kladionicu u Kvaternikovoj ulici u Rijeci. No, ispred kladionice na njihovo iznenađenje spremno su ih dočekali policajci. Razbojnici su se spremajući razbojništvo oboružali nožem, pištoljima i potkapama koje su policijski službenici tijekom kriminalističkog istraživanja kod njih i pronašli.

Radi se o 21-godišnjaku i 22-godišnjaku s područja Nove Gradiške koji su neprijavljeno boravili u stanu na području Kostrene. U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja, kojim je osim navedene dvojice obuhvaćen i 24-godišnji Riječanin utvrđeno je da su osim gore navedenih kaznenih djela počinili i razbojništvo u kiosku u Uskočkoj rivi u Rijeci, odakle su otuđili nekoliko tisuća kuna.

Nekoliko sati kasnije, još jedna akcija riječke policije rezultirala je uhićenjem još dvojice razbojnika, počinitelja već ranije poznatima policiji po činjenju raznih kaznenih djela.

Naime, sinoć oko 21,20 sati u pekari u Ul. Moše Albaharija u Rijeci, dvojica maskiranih muškaraca uz prijetnju noževima počinila su razbojništvo. Dvadesetak minuta poslije počinjenja kaznenog djela policijski službenici Policijske uprave Primorsko-goranske pronašli su ih u parku Giardin na Mlaci. Kod njih su pronađena i sredstva izvršenja koja su koristili tijekom razbojništva – noževi i potkape te otuđeni novac (oko 1500 kuna). Nakon kriminalističkog istraživanja i dogovora s nadležnim državnim odvjetništvom i Istražnim centrom obojica su danas u večernjim satima dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.
Nadalje, u Istražni centar dovodi se i 24-godišnji Riječanin zbog osnovane sumnje u počinjenje naprijed navedenih razbojništava. Protiv dvojice počinitelja iz Nove Gradiške kaznena se prijava podnosi redovnim putem. Jedan od njih je hospitaliziran zbog saniranja ranije ozlijede u predjelu ruke.
 

 


Stranica