Priveden zbog pokušaja ubojstva policajca

U Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden je 25-godišnjak s područja Viškova zbog osnovane sumnje da je na štetu policijskog službenika počinio kazneno djelo teško ubojstvo u pokušaju.

Dana 21. listopada oko 10,45 sati na parkiralištu kod trgovačkog centra u Viškovu, 25-godišnjak is područja Viškova je osobnim vozilom marke Škoda u više navrata krenuo prema policijskom službeniku  koji mu je prethodno pristupio u namjeri utvrđivanja identiteta. Počinitelj je oglušujući se na zapovijed policajca da zaustavi vozilo i ubrzavajući kretanje, vozilo usmjerio prema policajcu s namjerom da ga teško ozlijedi, odnosno usmrti.

Kako bi otklonio opasnost za vlastiti život , a uvidjevši da ne može izbjeći nalet vozila, policajac je uporabio vatreno oružje ispalivši više hitaca u pravcu  vozila, no počinitelj nastavlja s vožnjom još desetak metara gdje se zaustavlja i gdje ga policajci uhićuju.

Policijskom službeniku Sektora kriminalističke policije ove Policijske uprave, pružena je liječnička pomoć u KBC-u Sušak, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen.

Tijekom kriminalističkog istraživanja kod počinitelja je pronađeno 1,50 g heroina i 5 grama marihuane, koje je neovlašteno posjedovao.

U konzultaciji i dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđeno je da se kazneno prijavljuje zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva u pokušaju i zlouporabe opojne droge. Danas je doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.



Stranica