Provaljivao u župne urede i kuće na otocima

Danas je u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden 37-godišnjak iz Velog Lošinja zbog osnovane sumnje da je počinio više krađa na području  Raba i Malog Lošinja.

Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici Policijske postaje Rab utvrđeno da je ovaj 37-godišnjak, 14. listopada provalio u župni ured u Plovanovoj ulici u Rabu odakle je ukrao oko 12 000 kuna, a početkom listopada i u župni ured u Nerezinama iz kojega je otuđio oko 3 000 kuna. Osnovano se sumnja da je početkom listopada ove godine provalio i u jednu obiteljsku kuću u Nerezinama i to u dva navrata. Iz kuće je otuđio novac pričinivši materijalnu štetu  66-godišnjoj vlasnici u iznosu od oko 3 000 kuna.
Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je 37-godišnjak ukradeni novac trošio na kockanje. Isto tako, tijekom ljetnih mjeseci ove godine osim gore opisanih kaznenih djela počinio je još 17 teških krađa i krađa na području Malog Lošinja, Cresa i Raba. Radi se o kaznenim djelaima počinjenim također u  župnim uredima i crkvama, ali i kućama te trgovinama u kojima je pričinjena materijalna šteta veća od oko 120 000 kuna.



Stranica