Napadi na policajce

Dana 17. listopada 2009. godine u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden je 35-godišnji D.M. iz Senja zbog osnovane sumnje da je na štetu policijskog službenika počinio kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Dana 17. listopada 2009. godine u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci doveden je 35-godišnji D.M. iz Senja zbog osnovane sumnje da je na štetu policijskog službenika počinio kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Istoga dana, oko 02,30 sati ovaj je 34-godišnjak razbijajući inventar u disco klubu na Trgu Strepana Radića u Crikvenici, narušavao javni red i mir,  zbog čega je crikvenička policija pozvana na intervenciju. Oglušio se na zapovjed policajaca da prestane  s narušavanjem javnog reda i mira te prišao jednome policajcu  unoseći se mu se u lice, a zatim ga iznenada napao odgurujući ga  u predjelu glave i prsa nanijevši mu pri tome i lakše tjelesne povrede.

Alkotestiranjem je utvrđeno da je 34-godišnjak  bio pod utjecajem alkohola od 1,55g/kg. Nakon kriminalističkog istraživanja u dogovoru s nadležnim državnim odvjetništvom u Rijeci uz kaznenu je prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. Osim toga, protiv njega se podnosi i optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dan ranije, u ugostiteljskom objektu u Supilovoj ulici u Delnicama, također je došlo do napada na policijskog službenika. 29-godišnji Delničanin u alkoholiziranom stanju razbijao je inventar. Prilikom dovođenja u policijsku postaju vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike, a jednoga je i fizički napao u predjelu glave i tijela nanijevši mu lakše tjelesne povrede. 29-godišnjak je također lakše ozlijeđen.
Protiv njega podnosi se optužni prijedlog zbog vrijeđanja i omalovažavanja policijskih službenika, ali i kaznena prijava zbog napada na policijskog službenika.
Nadalje, i protiv konobarice iz ovog ugostiteljskoi objekta podnosi se optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog davanja alkoholnog pića pijanoj osobi.



Stranica