Postavljen sandučić povjerenja

Slika Ri/tanja/fotke vijesti/IMG_0894s.jpg sandučić.jpg

Danas, 9. listopada u prostoru Gradskog poglvarstva, u Rijeci, na Titovom trgu postavljen je policijski sandučić povjerenja.

FOTO: GRAD RIJEKA
Danas, 9. listopada u prostoru Gradskog poglvarstva, u Rijeci, na Titovom trgu postavljen  je policijski sandučić povjerenja.
Ovoj je peti takav sandučić povjerenja koji je Policijska uprava primorsko-goranska u suradnji s gradom Rijekom postavila do sada i to osim u ovome,  u mjesnim odborima na Drenovi, Škurinju, Trsatu i Turniću. Jedan je to od načina na koji se policija nastoji približiti građanima da bi se ostvarila što bolja međusobna komunikacija i naravno, da se građanima pruži mogućnost da sudjeluju u rješavanju problema koji ih tište i u rješavanju kojih im policija može pomoći.

U sandučić povjerenja građani mogu ubaciti svoje pisane poruke, pisati o problemima s kojima se susreću, postaviti razna pitanja i to potpuno anonimno. Na taj način mogu itekako pomoći policiji dajući joj korisne informacije, te svojim sudjelovanjem (direktno ili indirektno) pomoći u rješavanju raznih protuzakonitih radnji.

U prigodi postavljanja sandučića povjerenja ispred Mjesnog odbora Centar Sušak bio je nazočan Viktor Merle, kao i predsjednik Mjesnog odbora Pećine Ivan Orešković te prestavnici Policijske uprave primorsko-gorankske, načelnik III. Policijske postaje Rijeka Đuro Matuzović, kontakt policajac I. kontakt rajona Dalibor Matijević, policijski službenik za prevenciju u ovoj policijskoj postaji Dario Tonković i policijska službenica u Odjelu za javni red Silvana Šimunić.



Stranica