Otuđivali alkoholna pića i alat

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Riječana u dobi od 26 i 24 godine poradi osnovane sumnje da su tijekom kolovoza i rujna ove godine počinili više provalnih krađa.

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom Riječana u dobi od 26 i 24 godine poradi osnovane sumnje da su tijekom kolovoza i rujna  ove godine počinili više provalnih krađa.

Osnovano se sumnja da je 26-godišnjak  u kolovozu, provalio u ugostiteljske objekte u Radićevoj ulici i Ul. Balda Fućka u Rijeci. Osim što su mu bila interesenatna alkoholna i bezalkoholna pića, iz kafića u Radićevoj otuđio je i juke box, a tada je u društvu s njim bio i 24-godišnjak.

U rujnu je zajedno s njim provalio u boćarski klub u Pašcu i otuđio veću količinu alkoholnog pića  i nešto novca. 24 - godišnjak je  pak otuđeno alkoholno piće prodao  svojoj poznanici.

Još je jedan boćarski dom bio meta napada ovog 26-godišnjaka, također u rujnu ove godine, i    to onaj na Orehovici. Iz njega je također otuđio veću količlinu alkoholnog pića, manji novčani iznos i kilogram paškog sira.

Nadalje je utvrđeno da je provalio i u ugostiteljski objekt u Ul. Franje Belulovića odakle je otuđio manji novčani iznos kao i iz ugostiteljskog objekta u Crnom Lugu iz kojega je osim novca ukrao i veću kolilčinu alkoholnog pića.

Početkom rujna provalio je u skladište alata na trsatskom groblju. Otuđene predmete – motornu pilu, puhalicu, i rezač za živicu dao je 24-godišnjaku, a ovaj ih je prodao dvojici kupaca s područja Škrljeva i Čavli. Ovi su predmeti kod njih i pronađeni i bit će vraćeni oštećenom komunalom poduzeću.

Ukupna materijalna šteta cijeni se na oko  na oko 25 000 kuna. Protiv provalnika, ali i prikrivača slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.


Stranica