Tjedno izvješće o prometnim nesrećama

U razdoblju od 28. rujna do 5. listopada ove godine na području koje pokriva Policijska uprava primorsko-goranska dogodilo se ukupno 87 prometnih nesreća od čega je lakših bilo 5, a težih 82 prometne nesreće. Jedna osoba je smrtno stradala i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 4. listopada u Rijeci.

U razdoblju od 28. rujna do 5. listopada ove godine na području  Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno 87 prometnih nesreća od čega je lakših bilo 5, a težih 82 prometne nesreće. Jedna osoba je smrtno stradala i to u prometnoj nesreći koja se dogodila 4. listopada u Rijeci. Na pješakinju koja je prelazila kolnik izvan pješačkog prijelaza naletjeloje osobno vozilo kojim je upravljao vozač u alkoholiziranom stanju. U prometnim nesrećama ukupno je teže ozlijeđeno 5 osoba, a lakše 28 osoba. Materijalna šteta cijeni se na oko 1 014 000 kuna.
Od ukupno 206 vozača alkotestiranih u nadzoru, kod njih 21 utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Kod 39-godišnjeg hrvatskog državljanina s prebivalištem u Novom Marofu utvrđena je koncentracija alkohola od 3,50 g/kg. Upravljao je osobnim vozilom marke "VW" golf i to bez položenog vozačkog ispita. Zaustavili su ga crikvenički policajci u Frankopanskoj ulici u Crikvenici, dana  1. listopada 2009. godine.


Stranica