Događaji na moru

Jučer oko 14 sati policijske službenike Postaje pomorske policije izvijestili su djelatnici Centra traganja i spašavanja Rijeka da je poziv u pomoć uputila posada plovila koje se nalazi na moru između otoku Krka i Grgura,kojima se pokvario pogonski motor,te ih jaka bura nekontrolirano nosi po morskoj površini. Oko 14,35 sati ,sjeverno od otoka Grgura, posada službenog policijskog plovila zamijetila je brodicu dužine oko 7 metara,stijega Republike Hrvatske,registriranu na području Rijeke,na kojoj su se nalazili 25- godišnji Riječanin i 24- godišnja Riječanka,za koje je utvrđeno da nisu ozlijeđeni. Brodica je dotegljena u lučicu Stara Baška,a daljnju brigu oko otklanjanja kvara preuzeo je vlasnik.

Jučer oko 14 sati policijske službenike Postaje pomorske policije izvijestili su djelatnici  Centra traganja i spašavanja Rijeka da je poziv u pomoć uputila posada plovila koje se nalazi na moru između otoku Krka i Grgura,kojima se pokvario pogonski motor,te ih jaka bura nekontrolirano nosi po morskoj površini. Oko 14,35 sati ,sjeverno od otoka Grgura, posada službenog policijskog plovila zamijetila je brodicu dužine oko 7 metara,stijega Republike Hrvatske,registriranu na području Rijeke,na kojoj su se nalazili 25- godišnji Riječanin i 24- godišnja Riječanka,za koje je utvrđeno da nisu ozlijeđeni. Brodica je dotegljena u lučicu Stara Baška,a daljnju brigu oko otklanjanja kvara preuzeo je vlasnik.  

U noći 23./24. kolovoza u Malom Lošinju,na predjelu Poljana,potonuo je gliser marke Elan ,dužine oko 5 metara sa vanbrodskim motorom Yamaha,vl. 32- godišnje hrvatske državljanke.Očevidom je utvrđeno da je gliser potonuo uslijed prodora vode kroz otvore kablova i sondera ,te kroz trup motora.Prilikom potonuća nije bilo onečišćenja mora,a 24. kolovoza gliser je uz pomoć teretnog broda izvađen iz mora.

Policijskim službenicima Policijske postaje Crikvenica 44-godišnji državljanin Njemačke jučer je prijavio da mu je u noći 22./23. kolovoza,za vrijeme dok je puhao jak vjetar,sa veza u Crikvenici,ispod ulice Šetalište Vladimira Nazora,nestao gliser marke GFK,model Virada,dug oko 6 metara ,sa vanbrodskim motorom Volvo.Policijski službenici i djelatnici Lučke kapetanije tragaju za istim.

 


Stranica