Pronađen ubojica 73-godišnjakinje iz Podhuma

Policijski službenici Odjela općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističku obradu 20-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog osnovane sumnje da na štetu 73-godišnje hrvatske državljanke počinio kazneno djelo Silovanje i Teško ubojstvo .

Osnovano se sumnja da je 23. kolovoza oko 5 sati u obiteljskoj kući na adresi Podhum 39,u mjestu Jelenje,kroz prozor provalio u spavaću sobu,u kojoj je zatekao 73-godišnju vlasnicu kuće.Istu je nakon toga srušio na pod ,te uporabom tjelesne snage svladao njezin otpor i silovao je.U namjeri da prikrije kazneno djelu silovanje,usmrtio je oštećenu na način da je istoj oko vrata omotao električni kabel istovremeno je pritišćući rukama i tijelom u predjelu vrata i usta,uslijed čega ju je i usmrtio.Nakon toga je pobjegao kroz prozor i napustio mjesto događaja.

Policijski službenici poduzeli su niz istražnih radnji,kojima je na mjestu događaja pronađeno više tragova,koji se policijske istražitelje u kratkom roku doveli do 20-godišnjaka.

Po dovršetku kriminalističke obrade 20-godišnjak je uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

 
 


Stranica