Doveden zbog posjedovanja i prodaje droge

U koordiniranoj akciji policijskih službenika Mobilne jedinice MUP-a i policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave zagrebačke ,dana 22. kolovoza u jutarnjim satima na autocesti A-6 na odmorištu Ravna Gora – jug,zatečen je 35-godišnji zagrepčanin kako u osobnom vozilu „Opel“,zagrebačkih registracijskih oznaka,neovlašteno,radi daljnje prodaje posjeduje opojnu drogu.

U koordiniranoj akciji policijskih službenika Mobilne jedinice MUP-a i policijskih službenika Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske i Policijske uprave zagrebačke ,dana 22. kolovoza u jutarnjim satima na autocesti A-6 na odmorištu Ravna Gora – jug,zatečen je 35-godišnji zagrepčanin kako u osobnom vozilu „Opel“,zagrebačkih registracijskih oznaka,neovlašteno,radi daljnje prodaje posjeduje opojnu drogu.

Kod istog je pronađeno 215 grama opojne droge hašiš,7 grama marihuane,jedna ručno spravljena cigaretu,tzv. joint sa sadržajem droge hašiš u količini od 0,8 grama i digitalna vaga za precizno vaganje droge.

Poduzetim daljnjim izvidima ,u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke, izvršene su pretrage dva stana na području Zagreba koje isti koristi,u kojima je pronađeno 475 grama opojne droge hašiš,11 grama marihuane,51 sjemenka biljke indijske konoplje,te tri lule za konzumiranje droge ,tzv. nargile i dvije vage za precizno vaganje.

Pronađena opojna droga,kao i drugi predmeti koji služe za izvršenje kaznenih djela oduzeti su od 35-godišnjaka i biti će dostavljeni u Centar za forenzična ispitivanja,istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu.
 

Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je predmetnu opojnu drogu neovlašteno posjedovao radi daljnje prodaje,te je po dovršetku iste 35-godišnjak uz kaznenu prijavu doveden u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci,a zbog počinjenog kaznenog djela Zlouporaba opojnih droga iz čl. 173. st. 1 i 2 Kaznenog zakona.

 
 


Stranica