Provaljivali na području Rijeke, Kastva, Opatije i Crikvenice

Policijski službenici III. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima, I., II. policijske postaje Rijeka i PP Crikvenica proveli su kriminalističku obradu nad dvojicom hrvatskih državljana  i jednim državljaninom Bosne i Hercegovine poradi sumnje da su od siječnja do 28. srpnja ove godine na širem području grada Rijeke  i Crikvenice počinili niz kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u trgovine, ugostiteljske objekte, benzinske postaje, kioske i dr. 

Tijekom noći 1. srpnja u Dražicama su provalili u dvije mesnice iz kojih su otuđili novac i veću količinu mesa i suhomesnatih proizvoda pričinivši vlasnicima materijalnu štetu u iznosu od oko 15 000 kuna. Iste noći, iz susjedne trgovine kozmetičkim proizvodima otuđili su također novac i kozmetičke proizvode, a iz videoteke i ugostiteljskog objekta novac.
Osnovano se sumnja da su čak u tri navrata ove godine provalili u benzinsku postaju u Dražicama iz koje su otuđili novac i veću količinu cigareta.

U lipnju ove godine izvršili su provalu u trgovinu auto - dijelova u Dražicama, a nisu miomiošli ni jedan trgovački obrt koji se također nalazi u Ul. Dražičkih boraca u Dražicama iz kojega su otuđili kašete s voćem i povrćem te novac.
Kriminalističkom obradom nadalje je utvrđeno da su i na području Hreljina također počinili kaznena djela teških krađa provaljivanjem i to ugostiteljski objekt i kiosk iz kojega su pak otuđili osim novca i veću količinu raznih vrsta cigareta pričinivši materijalnu štetu u iznosu od 18 500 kuna.

I na području mjesta Čavli naišli su na interesantne im objekte pa su tako u srpnju provalili u benzinsku postaju iz koje su otuđili veću količinu cigareta te novac, a provalivši u trgovinu automobilskim dijelovima u istom mjestu otuđili su novac i mobitel.

Kriminalističkom obradom je nadalje utvrđeno da su i na području Vškova i  Kastva počinili istovrsna kaznena djela, a radi se o provalama u ugostiteljski objekt, benzinsku postaju, kioske, trgovine i urede trgovačkih društava. Iz ovih su objekata pretežito otuđivali novac, cigarete, bonove za mobitele, telefonske kartice, i dr. vrijedne predmete.

Osim provala u navedene objekte otuđivali su i motorna vozila kojima su se koristili tijekom počinjenja kaznenih djela. Tako su provalivši u trgovinu u Fužinskoj ulici u Rijeci otuđili osim veće količine motorističke opreme i motocikl. S parkirališta u Ul. Škurinjskih žrtava u Rijeci otuđili su također motocikl marke Suzuki, a motocikl marke Aprilia sa Šetališta maršala Tita u Opatiji. Osim motocikala na opatijskom su području provalili u trgovinu u Pobrima i pet ugostiteljskih objekata iz kojih su otuđili novac. S  vozilom pak  marke VW golf koje su prethodno otuđili na području Kostrene krenuli su u provalu u benzinsku postaju u Dražicama.

A, upravo s jednim od otuđenih motocikala policijski službenici III. policijske postaje Rijeka zatekli su jednoga od počinitelja, a radi se o državljaninu Bosne i Hercegovine, na području Čavli. Utvrđeno je da su motocikl kojim je upravljao, marke Ducati, otuđili na crikveničkom području 26. srpnja na štetu slovenskog državljanina.

Veliki dio predmeta koji potječu od izvršenja kaznenih djela je pronađen i bit će vraćen oštećenim vlasnicima.
Visina materijalne štete iznosi više od milijun kuna. Policija nastavlja s provođenjem kriminalističke obrade.

Navedena trojica počinitelja su tijekom današnjeg dana dovedena u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci.
 
 


Stranica