Razbijen lanac preprodavača marihuane

Slika /Ri/mirjana/IMG_0032.jpg

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, Sektorom kriminalističke policije PU zagrebačke, te specijaliziranim Odjelima PNUSKOK-a, provodili su policijske izvide vezane uz preprodaju droge marihuane na području PU primorsko-goranske te provalne krađe počinjene u kioscima, trgovinama, kućama i apartmanima.

Analizom kaznenih djela, došlo se i  do početnih saznanja o osobama koje su bile zahvaćene ovom kriminalističkom obradom, odnosno do toga da čine kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droga, teške krađe i krađe.

Kriminalističkom obradom razriješeno je 31 kazneno djelo krađa i teških krađa koja su počinjene na području Crikvenice, Dramlja, Grižana, Kraljevice, Šmrike, Hreljina, Hruste i Kukuljanova. Protuzakonito stečenim materijalnim sredstvima ostvarenim provalnim krađama i krađama financirala se kupnja droge marihuane, a otuđeni zlatni nakit i drugi vrijednosni predmeti prodavani su također na području  Policijske uprave primorsko-goranske. Sama droga marihuana visoke kvalitete (skunk) krijumčarena je iz Srbije i Bosne i Hercegovine na područje Zagreba, gdje je distribuirana dijelom osobama s tog područja, a dijelom osobama sa područja Rijeke.
U sklopu operativne akcije pod imenom Nehaj, koja se provodila u nekoliko faza, na području Policijske uprave zagrebačke zaplijenjeno je oko 6.400 grama droge marihuana, pakirane u više paketa, a  kazneno su prijavljene 4 osobe.

Kriminalističkom obradom koja je provedena u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj obuhvaćene su 32 osobe, a prilikom pretraga stanova i vozila zaplijenjeno je  ukupno:

-         oko 1150 grama droge marihuana

-         210 grama amfetamina

-         7 sadnica cannabis biljke

-         5 vaga za precizno mjerenje

-         1 pištolj i streljivo

-         novčani iznos od oko 31.000 eur-a i oko 12.000 kuna.

Utvrđeno je nadalje, da su počinitelji u razdoblju od 2007. godine do danas, na području grada Rijeke i okolice, neovlašteno stavili u promet najmanje 10 kg droge marihuana, čija je vrijednost oko 500.000 kuna.

Za kaznena djela iz domene zlouporabe opojnih droga kazneno je prijavljeno ukupno 12 osoba, dok su u istražni centar Županijskog suda u Rijeci dovedena četiri hrvatska državljanina s područja Primorsko-goranske županije.

Provedenom kriminalističkom obradom razbijen je lanac preprodavača droge marihuane  koji je snabdijevao veći broj osoba na području ove županije, a operativna akcija Nehaj još je jedna u nizu uspješnih akcija policijskih službenika Policijske uprave primorsko-goranske u borbi protiv zoluporabe opojne droge.



Stranica