Kriminalistička obrada

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Uprave kriminalističke policije MUP-a RH dovršili su kriminalističku obradu nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom,zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno Otmica , Silovanje i Trgovanje ljudima i ropstvo , na štetu punoljetne hrvatske državljanke.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Uprave kriminalističke policije MUP-a RH dovršili su kriminalističku obradu nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom,zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno Otmica , Silovanje i Trgovanje ljudima i ropstvo , na štetu punoljetne hrvatske državljanke.

Provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je punoljetnu hrvatsku državljanku u travnju 2009. godine na silu odveo sa područja njenog prebivališta u drugi grad.Tamo ju je zatočio,fizički i psihički zlostavljao ,radno eksploatirao i silovao,odnosno stavio u ropski odnos,na način da ju je stavio u izolaciju oduzevši joj osobne dokumente i mobilni uređaj.U ovom odnosu žrtva se nalazila ukupno 21 dan.
 

Sukladno Nacionalnom programu za suzbijanje trgovanja ljudima Vlade Republike Hrvatske Ministarstvo unutarnjih poslova je u suradnji s organizacijama civilnog društva žrtvi ovog kaznenog djela pružilo cjelovit program pomoći i zaštite.

 Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci 19-godišnjak je smješten u Zatvor u Rijeci.    
 
 


Stranica