Otkriveni počinitelji tri razbojništva u Rijeci

Kriminalističkom obradom koja je provedena u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Istarske utvrđeni su počinitelji tri kaznena djela razbojništva počinjena u trećem i četvrtom mjesecu ove godine u gradu Rijeci.
Osnovano se sumnja da su 26-godišnjak (s prijavljenim prebivalištem u Rijeci) i 28-godišnjak (prebivalište u Umagu) 9. ožujka, oko 17,20 sati počinili kazneno djelo razbojništva u poštanskom uredu u Pulskoj ulici u Rijeci. Obojica maskirani, uz prijetnju pištoljima otuđili su tada  oko 3 400  kuna i pobjegli u nepoznatom smjeru.

Dana 23. ožujka, oko 19,10 sati u prodavaonici mješovitom robom u Mihanoivićevoj ulici u Rijeci, također su počinili razbojništvo. Tada su zaprijetivši nožem od prodavačice zatražili novac te uzevši oko 9 000 kuna iz blagajne udaljili se iz prodavaonice.

U trgovini mješovite robe koja se nalazi u Ul. Danijela Godine u Rijeci počinili su razbojništvo također uz prijetnju nožem. Dana 4. travnja, nešto prije 20,00 sati, po ulasku u trgovinu, obojica maskirani, zaprijetili su nožem i otuđili od prodavačice oko 7 700 kuna.
Nakon dovršene kriminalističke obrade kojom je utvrđena osnovana sumnja u počinjenje ovih kaznenih djela , kao i istovrsnih kaznenih djela počinjenih na području PU Istarske, 26-godišnji počinitelj je tijekom jučerašnjeg dana doveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.



Stranica